ΚΟΣΜΟΣ

Εγγλέζος στο... ραντεβού του: O Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εγγλέζος στο...  ραντεβού του: O Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

To Air Force One του Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πλανητάρχης συνοδεύεται από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, ενώ στην αγγλική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη και η κόρη του Ιβάνκα.

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Βρετανία, Γούντι Τζόνσον, και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, υποδέχθηκαν το προεδρικό ζεύγος στο αεροδρόμιο.

Οι Τραμπ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβούν στο Λονδίνο, όπου αναμένεται να συναντηθούν με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πριν από την έλευσή του, όμως, ο Τραμπ φρόντισε να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος τον αποκάλεσε «παγκόσμια απειλή».

«Ο Σαντίκ Καν έχει κάνει απαίσια δουλειά ως δήμαρχος του Λονδίνου και συμπεριφέρεται με ‘’κακία’’ απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα, στον σημαντικότερο σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα έπρεπε να επικεντρώνεται στην εγκληματικότητα του Λονδίνου, όχι σε μένα. Ο Καν μου θυμίζει πολύ τον ανόητο και ανίκανο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ντε Μπλάζιο, ο οποίος έχει κάνει, επίσης, πολύ κακή δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονώ για την επίσκεψή μου. Προσγειώνομαι τώρα».

Αυτά ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter o Τραμπ.

Η λέξη «κακία» που χρησιμοποίησε κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί. Τις προηγούμενες ημέρες ξέσπασε σάλος όταν ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον εν λόγω χαρακτηρισμό για τη Μέγκαν Μαρκλ σε συνέντευξή του. Βέβαια, ο ίδιος διέψευσε πως αποκάλεσε έτσι την δούκισσα του Σάσσεξ, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για διασπορά «fake news».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ