ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για ιδιοκτήτρια Airbnb που ρώτησε Αφροαμερικανούς «ποιος πίθηκος θα κοιμηθεί στον καναπέ»

Οργή για ιδιοκτήτρια Airbnb που ρώτησε Αφροαμερικανούς «ποιος πίθηκος θα κοιμηθεί στον καναπέ»
Instagram/Screengrab

Σάλο και θύελλα οργισμένων αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ρατσιστική συμπεριφορά ιδιοκτήτριας σπιτιού στη Νέα Υόρκη που είναι διαθέσιμο στη δημοφιλή πλατφόρμα Airbnb.

Η νεαρή γυναίκα ρώτησε τους μαύρους ενοικιαστές της «ποιος πίθηκος θα κοιμηθεί στον καναπέ», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, τόσο στο Διαδίκτυο, όσο και στους υπευθύνους της πλατφόρμας, οι οποίοι της απαγόρευσαν να διαφημίζει το σπίτι της στο site τους.

Ο Meshach Cisero, ένας εκ των συνολικά πέντε φιλοξενούμενων, ανήρτησε μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram βίντεο από την πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση της γυναίκας, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της Mirror.

Ο Cisero, ο δίδυμος αδερφός του και οι τρεις φίλοι τους είχαν κάνει check in στο διαμέρισμα ένα βράδυ πριν από το περιστατικό. Σύμφωνα με τον πρώτο, αφού η Kate τούς ζήτησε πρώτα να φύγουν με τη δικαιολογία πως έκαναν φασαρία και ένιωθε πως δεν είναι ασφαλής, μετά εισέβαλε στο χώρο, ενώ αυτοί μάζευαν τα πράγματά τους.

«Φτάσαμε στο Airbnb μας και μας παρενόχλησε αρκετές φόρες, μέχρι που μας πέταξε έξω στις 02:00 το πρωί» γράφει ο Cisero στη δημοσίευσή του.

https://www.instagram.com/p/ByKzHTNgPve

«Η δικαιολογία που βρήκε για να μας διώξει ήταν πως ένιωθε ανασφαλής, αλλά και ότι θα ληστεύαμε και θα καταστρέφαμε την ιδιοκτησία της. Μάλιστα μας είπε “Βγείτε τώρα από το σπίτι μου”. Συνεργαστήκαμε και αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πράγματά μας».

Στο επίμαχο βίντεο φαίνεται η Kate να λογομαχεί με τον Meshach σχετικά με το πόσοι μπορούν να μένουν στο διαμέρισμα. Η ιδιοκτήτρια τού απαντάει τέσσερις.

«Στην πλατφόρμα γράφεις τέσσερις συν ένας καναπές. Άρα πέντε», ισχυρίζεται από την πλευρά του ο Cisero.

Στη συνέχεια εκείνη τον ρωτά: «Τότε ποιος πίθηκος θα κοιμηθεί στον καναπέ;», με τον άνδρα να της απαντά: «Η μάνα σου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ