ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πατέρας άφησε τεσσάρων μηνών βρέφος στο αμάξι – Το έσωσε περαστικός

ΗΠΑ: Πατέρας άφησε τεσσάρων μηνών βρέφος στο αμάξι – Το έσωσε περαστικός
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Eric Schultz

Ένα βρέφος τεσσάρων μηνών βρέθηκε μόνο του κλειδωμένο στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου το πρωί της Κυριακής, με τις αρχές της Αλαμπάμα να εκτιμούν ότι το μωρό έμεινε κλειδωμένο για περίπου 12 ώρες, με τη θερμοκρασία στην περιοχή να αγγίζει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο Τζέρμιους Σκοτ αποκαλείται πλέον «ο καλός Σαμαρείτης» της Αλαμπάμα, καθώς έσπασε το παράθυρο του αυτοκινήτου που βρισκόταν μέσα το βρέφος, προκειμένου να το απεγκλωβίσει.

Ο άνδρας δήλωσε στους αστυνομικούς ότι εντόπισε το βρέφος μόνο του, στο πίσω κάθισμα ενός μαύρου αυτοκινήτου, καθώς περπατούσε προς το δικό του αμάξι το πρωί της Κυριακής, ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ένας γείτονας, ο Τάρανς Τζέιμς, δήλωσε ότι ενόσω ετοιμαζόταν για τα πάει στην εκκλησία, άκουσε τις φωνές του Σκοτ για βοήθεια και έτρεξε προς το σημείο. «Είδα το μωρό να γίνεται μωβ, ίδρωνε. Κοίταξα το κεφάλι του, ήταν ξηρό και είχε εμφανή σημάδια αφυδάτωσης», είπε ο Τζέιμς.

«Όταν έβγαλαν το παιδί από το αμάξι, η πάνα του ήταν βρεγμένη, το βρέφος ήθελε να κλάψει και δεν μπορούσε», συνέχισε. Το βρέφος τεσσάρων μηνών μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πατέρας του μωρού ξέχασε το βρέφος στο πίσω κάθισμα το βράδυ του Σαββάτου, όταν άφησε τα δύο άλλα του παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς. Η έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η Υπηρεσία Προστασίας Παιδιών έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ