ΚΟΣΜΟΣ

Έσπασε το πρωτόκολλο ο Τραμπ στο δείπνο με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Έσπασε το πρωτόκολλο ο Τραμπ στο δείπνο με τη βασίλισσα Ελισάβετ
AP Photo

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, «συνελήφθη» να σπάει το πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του από την βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Τραμπ άγγιξε την πλάτη της βασίλισσας, κάτι που απαγορεύεται αυστηρώς. Για να αγγίξει κάποιος τη μονάρχη θα πρέπει η ίδια να δώσει το χέρι της και να το επιτρέψει.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, είχε σπάσει το πρωτόκολλο το 2009, αγκαλιάζοντας την βασίλισσα Ελισάβετ. Μιλώντας για το λάθος της, είχε κάνει λόγο για ένα «επικό σφάλμα».

Στο βιβλίο της «Becoming» περιγράφει εκείνη τη στιγμή ως εξής: «Ξεχάστε ότι μερικές φορές φοράει διαμαντένια κορώνα και ότι πέταξα στο Λονδίνο με το προεδρικό αεροσκάφος. Ήμασταν δύο κουρασμένες κυρίες, που μας καταπίεζαν τα παπούτσια μας. Τότε έκανα κάτι που μου βγαίνει ενστικτωδώς όταν νιώθω μία σύνδεση με κάποιον, εκφράζω τα συναισθήματά του ανοιχτά. Έβαλα στοργικά το χέρι μου πάνω στον ώμο της».

Τότε, η βασίλισσα φάνηκε να επιτρέπει την κίνηση της Ομπάμα και ανταπέδωσε μάλιστα τη χειρονομία. Ωστόσο, δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο απέναντι στον Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ