ΚΟΣΜΟΣ

Το τέρας του Λοχ Νες είναι αληθινό; Η ανακάλυψη επιστημόνων που εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους

Το τέρας του Λοχ Νες είναι αληθινό; Η ανακάλυψη επιστημόνων που εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους
AP Photo, File

Το τέρας του Λοχ Νες δεν χρειάζεται ιδιαίτερες... συστάσεις. Αν όχι το ίδιο, μύθοι και ιστορίες του κυκλοφορούν ελεύθερα, θαρρείς από πάντα, όμως ποτέ δεν υπήρξε έστω μια πραγματική και επιστημονικά εμπεριστατωμένη απόδειξη που θα μπορούσε να πείσει ακόμα και τον πιο προσγειωμένο στη Γη ορθολογιστή για την ύπαρξή του. Σήμερα ωστόσο, μια ομάδα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία έρχεται δειλά - δειλά να υποστηρίξει πως «ίσως και να είναι πραγματικό». Ίσως...

Με αφορμή λοιπόν τους θρύλους που ζουν και βασιλεύουν εδώ και αιώνες για τη «Νέσι», επιστήμονες επιχείρησαν να λύσουν το μυστήριο.

Εξέτασαν έτσι δείγματα του γλυκού νερού της λίμνης στα Χάιλαντς, συλλέγοντας DNA από δέρμα, λέπια, φτερά και... άλλα που άφησαν πίσω τους διάφορα πλάσματα. Στη συνέχεια έστειλαν τα δείγματα DNA να εξεταστούν σε εργαστήρια στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Δανία και τη Γαλλία.

Ο καθηγητής Neil Gemmell του Πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας και επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι «εκπληκτικά».

Αν και οι λεπτομέρειες της μελέτης θα γίνουν γνωστές σε μεταγενέστερο στάδιο, μία από τις θεωρίες για το διασημότερο «τέρας» της Σκωτίας «ίσως» μάλιστα και να μην είναι αποκύημα μεγάλης φαντασίας!

Ο καθηγητής Γκέμελ δήλωσε ότι ελπίζει να ανακοινώσει τα πλήρη ευρήματα της μελέτης στη Σκωτία τον επόμενο μήνα - αλλά δεν θα επιβεβαιώσει ποια από όλες τις υποθέσεις μπορεί να είναι σωστή.

«Εξετάσαμε κάθε μια από τις κυριότερες θεωρίες για το Τέρας του Λοχ Νες. Για τρεις από αυτές μάλλον μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά μία από αυτές ίσως και να είναι» κατέληξε ο ερευνητής, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ