Ο Ντι Μάιο καταγγέλλει τη διαδικασία των Βρυξελλών κατά της ιταλικής κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), κατήγγειλε ως «υπερβολικά εύκολο» το άνοιγμα από τις Βρυξέλλες μιας διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα εναντίον της κυβέρνησης στη Ρώμη.
«Εδώ και χρόνια, δίνουμε χωρίς να παίρνουμε ή παίρνουμε λιγότερα απ' όσα μας αναλογούν, επί χρόνια που μας αγνοούν εντελώς στο ζήτημα των μεταναστών, για παράδειγμα. Όλο το βάρος πέφτει σ' εμάς και, σαν αυτό να μην είναι αρκετό, μας κάνουν και κήρυγμα. Δεν πάει έτσι, είναι υπερβολικά εύκολο», έγραψε στο Facebook.
«Θα πάμε στην Ευρώπη και θα συζητήσουμε υπεύθυνα για να οικοδομήσουμε και όχι για να καταστρέψουμε. Όμως είναι οδυνηρό να βλέπουμε πως κάθε μέρα βρίσκουν άλλον έναν λόγο για να μιλούν άσχημα για την Ιταλία και γι' αυτή την κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Οι Βρυξέλλες άνοιξαν σήμερα τον δρόμο για οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ιταλίας λόγω του κολοσσιαίου χρέους της, ξαναρχίζοντας τη σύγκρουση με τον συνασπισμό λαϊκιστών-ακροδεξιών που βρίσκεται στην εξουσία. Σε μια απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά την έναρξη «διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος» σε βάρος της Ρώμης.
Για τον Λουίτζι Ντι Μάιο, όλο το λάθος γι' αυτή την ενδεχόμενη διαδικασία βαραίνει την προηγούμενη κυβέρνηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).
«Τώρα μιλάνε πολύ γι' αυτή την πιθανή διαδικασία παράβασης και ξέρετε τι αφορά; Αφορά το χρέος που παρήχθη από το PD το 2017 και το 2018», διαβεβαίωσε.
Η Κομισιόν δεν ανέφερε παρά το χρέος που συσσωρεύθηκε πέρυσι και η κυβέρνηση που σχηματίσθηκε από το M5S και την ακροδεξιά Λέγκα ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιουνίου 2018.
«Είναι αδιανόητο μια χώρα με 6 εκατομμύρια ανέργους και χιλιάδες επιχειρήσεις που παράγουν λιγότερο απ' ό,τι μπορούν να σταυρώνονται επειδή θέλει να επενδύσει στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τη μείωση των φόρων», επέμεινε ο Ντι Μάιο.
Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
14:55
Pizza Fan: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις - Δεν υπάρχουν απολύσεις αυτή τη στιγμή» λέει ο Καραγκούνης
14:48
Συνελήφθη 45χρονη υπεύθυνη μπαρ που σέρβιρε αλκόολ σε σχολικό πάρτι
14:43
Ιράν: Φόβοι για ελλείψεις φυσικού αερίου τον χειμώνα – Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης κατά 10%
14:38