Πάρτε τα κιάλια σας: Ο Δίας «πλησιάζει» τη Γη και υπόσχεται ένα υπέροχο θέαμα
Η NASA έχει ένα μήνυμα για τους λάτρεις του διαστήματος: «Κοιτάξτε ψηλά. Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας, θα είναι ορατός τη 10η Ιουνίου και για να μπορέσετε να δείτε τους μεγαλύτερους δορυφόρους του, θα χρειαστείτε μόνο ένα ζευγάρι κιάλια».
Ο πλανήτης είναι πιο λαμπερός και πιο μεγάλος τον Ιούνιο, όπως αναφέρει η Αμερικάνικη Διαστημική Υπηρεσία, και θα είναι ορατός όλο το βράδυ της προαναφερθείσας ημέρας.
Δίας, Γη και Ήλιος θα ευθυγραμμιστούν, με τον πλανήτη μας να βρίσκεται ανάμεσά τους. Αυτή η συγκυρία, λοιπόν, είναι εξαιρετική για όσους θέλουν να θαυμάσουν το μοναδικό θέαμα.
Και ενώ ο πλανήτης θα είναι ορατός και με γυμνό μάτι, τα κιάλια θα κάνουν το θέαμα πιο ευκρινές και εντυπωσιακό. Ακόμη, όσοι τα χρησιμοποιήσουν θα μπορέσουν να δουν τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο Δίας έχει συνολικά 79 δορυφόρους – 53 εκ των οποίων έχουν «βαφτιστεί», ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να λάβουν όνομα.
Φθιώτιδα: Νεκρός 21χρονος οδηγός αυτοκινήτου μετά από μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο που θα παραλάμβανε μαθητές (pics)
09:02
Βολές Αραγτσί κατά Μακρόν γιατί δεν καταδίκασε τις επιθέσεις Ισραήλ και ΗΠΑ
08:55
Κικίλιας: Προτεραιότητά μας η προστασία των Ελλήνων ναυτικών και της ελληνικής ναυτιλίας
08:50
Συναγερμός στην Ουάσινγκτον: Drones εντοπίστηκαν πάνω από τη βάση όπου διαμένουν Ρούμπιο και Χέγκσεθ
08:43