Ζάεφ: Φίλοι με τον Τσίπρα μέχρι το τέλος της ζωής μας
«Μετά τις αποφάσεις των πολιτικών σε όλους τους γείτονες, έτσι και στη φίλη γειτονική Ελλάδα, ακολουθούν οι αποφάσεις των πολιτών. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ερωτηθείς για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εκτιμώ και σέβομαι το φίλο μου Αλέξη Τσίπρα. Δημιουργήσαμε μια προσωπική φιλία. Ζήτησα ακόμα και από τους πολίτες να οικοδομήσουν μια τέτοια φιλία, όπως αυτή που έχω με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Και μάλλον θα παραμείνουμε φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής μας, είτε θα είναι πρωθυπουργός είτε θα είμαι πρωθυπουργός. Γνωρίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει μόνο όφελος. Η Συμφωνία επικυρώθηκε στα δύο κοινοβούλια και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πολιτικός ο οποίος να αντιτίθεται στα συμφέροντα των πολιτών που τηρούν τις συμφωνίες, οπότε το μέλλον αυτής της Συμφωνίας είναι εγγυημένο και θετικό», πρόσθεσε ο Ζάεφ.
«Σίγουρα οι πολίτες αποφασίζουν ποιον από εμάς θα φέρουν στην εξουσία, ποιον θα αντικαταστήσουν και πως θα τοποθετήσουν τους υποψηφίους στις χώρες τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.
«Μετωπική» Κωνσταντοπούλου - Αραμπατζή: «Κατεβείτε από την έδρα» - «Δεν είναι μαγαζί σας η Βουλή»
14:32
Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χουρδάκης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την πολιτική αλλαγή»
14:19
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο δεύτερος κατηγρούμενος ψαράς - Ένταση για νέο βίντεο
14:11
«Ισχυρή βούληση για μια δίκαιη λύση» - Τι δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στον Αντόνιο Γκουτέρες
14:08