Αστεροειδής στη διαστημική… γειτονιά της Γης τον Σεπτέμβριο
Ο πλανήτης μας έχει μία στις… 7.000 πιθανότητες να δεχθεί έναν απρόσκλητο επισκέπτη, τον αστεροειδή 2006 QV89.
Ο αστεροειδής αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη διαστημική μας... γειτονιά στις 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
Στη «Risk List» (σ.σ. ο κατάλογος με τα αντικείμενα για τα οποία θεωρείται πως υπάρχει ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Γη) του Οργανισμού, βρίσκεται στην τέταρτη θέση (προηγούνται οι: 2082, 2113 και 2095).
Ο αστεροειδής έχει διάμετρο 40 μέτρων, οπότε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Live Science, δεν πρόκειται για απειλή σαν αυτή της τάξης του αστεροειδούς που επέφερε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων (ο οποίος μάλιστα είχε διάμετρο 10 χλμ και άνω).
Ο ESA παρακολουθεί στενά την πορεία του, αλλά υπολογίζεται πως το κοντινότερο που θα πλησιάσει θα είναι 6,7 χλμ. από τη Γη.
Ομάν: Ηταν εφικτή μια συμφωνία πριν τον πόλεμο στο Ιράν - Οι ΗΠΑ αφέθηκαν να παρασυρθούν
17:04
Κλιμακώνονται οι επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους – Έξι χώρες δηλώνουν «έτοιμες» για την ασφάλεια του Ορμούζ
17:00
«Άλμα» στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας - Στον μέσο όρο της Ευρώπης οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα
16:54
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ομολογεί κυνικά την ενεργό συμμετοχή στον βρώμικο πόλεμο στη Μέση Ανατολή
16:53