ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία των Πρεσπών: Αλλάζουν οι πινακίδες των οχημάτων στη Βόρεια Μακεδονία

Συμφωνία των Πρεσπών: Αλλάζουν οι πινακίδες των οχημάτων στη Βόρεια Μακεδονία
AP Photo/Darko Vojinovic

Με νέες πινακίδες που θα φέρουν την ένδειξη «ΝΜΚ» θα κυκλοφορούν από τα τέλη της εβδομάδας στους δρόμους της Βόρειας Μακεδονία τα οχήματα, αλλαγή που είναι στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Nova Makedonija, πλέον στη γαλάζια λωρίδα της πινακίδας αντί του μέχρι τώρα υφιστάμενου κωδικού «MK» θα αναγράφεται ο κωδικός «NMK». Από το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ενημέρωσαν επίσης ότι τα αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK» θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέχρι τις 12.02.2024.

Μέχρι σήμερα, σημειώνει στις συνοριακές διόδους για τα οχήματα που εισέρχονταν από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα εκδίδονταν αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK», ως ενδιάμεση λύση μέχρι την επεξεργασία των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

Τα οχήματα της Βόρειας Μακεδονίας που έφεραν πινακίδες με τον κωδικό «MK», σχολιάζει επίσης η εφημερίδα, αποτελούσαν συχνά στόχο βίαιων ατόμων στην Ελλάδα και πολλοί πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας επέστρεφαν από την Ελλάδα με οχήματα που είτε είχαν υποστεί ζημίες είτε πάνω σε αυτά είχαν αναγραφεί εθνικιστικά μηνύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ