ΚΟΣΜΟΣ

Η Μίρα Σορβίνο αποκαλύπτει πως έχει πέσει θύμα βιασμού

Η Μίρα Σορβίνο αποκαλύπτει πως έχει πέσει θύμα βιασμού
AP Photo

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και υπέρμαχος του κινήματος #MeToo από την πρώτη στιγμή, Μίρα Σορβίνο, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την τραυματική της εμπειρία, όταν και η ίδια έπεσε θύμα βιασμού από έναν άνδρα που είχε βγει ραντεβού.

Στην παραπάνω αποκάλυψη προχώρησε σε ομιλία της στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου -η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα για αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τα αδικήματα του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης στη Νέα Υόρκη- μαζί με τον κυβερνήτη της πόλης, Άντριου Κουόμο.

Η Σορβίνο είναι μάλιστα μία από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Το κίνημα του #MeToo ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, αλλά για μένα ήταν αρκετά τραυματική, καθώς με αφορούσε σε προσωπικό επίπεδο, καθώς έπρεπε να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και στους δαίμονές μου, με έναν τρόπο που πραγματικά δεν είχα εξερευνήσει. Δεν είχα αντιμετωπίσει τα τραύματα του παρελθόντος» ανέφερε δακρύζοντας η ηθοποιός.

«Δεν είχα ζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόμουν, οπότε ο τελευταίος ενάμιση χρόνος είχε ενδιαφέρον αλλά ήταν και δύσκολος. Όμως, σήμερα μπορώ να σταθώ εδώ και να σας πω πως όχι μόνο κακοποιήθηκα σεξουαλικά από τον κ. Γουάινστιν, αλλά υπήρξα και θύμα βιασμού και επιβίωσα» αποκάλυψε η Μίρα Σορβίνο.

Η ίδια τόνισε πως δεν το είχε αναφέρει ποτέ ξανά δημοσίως, διότι «μερικές φορές είναι αδύνατον να μοιραστείς τέτοια πράγματα».

«Το κάνω τώρα (σ.σ. την αποκάλυψη) για να προσπαθήσω να βοηθήσω, επειδή υπάρχουν τόσα θύματα εκεί έξω που χρειάζονται δικαιοσύνη και πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν τον χρόνο που χρειάζονται για να διαχειριστούν το τραύμα και τη ντροπή» δήλωσε εν συνεχεία.

«Στις υποθέσεις βιασμού β’ βαθμού, κατηγορία στην οποία εντάσσεται και ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Νιώθεις πως ευθύνεσαι εσύ κι ότι έπρεπε να είχες σκεφτεί πιο έξυπνα, να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου» δήλωσε η ηθοποιός θέλοντας να εξηγήσει περαιτέρω τους λόγους που δεν είχε προβεί νωρίτερα σε αυτή την αποκάλυψη.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος η Μίρα Σορβίνο είχε υποστηρίξει πως ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, καθώς συνεργάζονταν για την παραγωγή μίας ταινίας το 1995.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ