Παναγία των Παρισίων: Σήμερα η πρώτη λειτουργία δύο μήνες μετά την πυρκαγιά
Ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Μισέλ Οπετί, θα τελέσει το απόγευμα του Σαββάτου, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, την πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων, δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε εν μέρει τον καθεδρικό ναό.
«Για προφανείς λόγους ασφαλείας», διευκρινίζει η αρχιεπισκοπή του Παρισιού, η λειτουργία αυτή δεν θα είναι ανοικτή για τους πιστούς, όμως θα αναμεταδοθεί απ' ευθείας από το καθολικό κανάλι KTO ώστε «οι χριστιανοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν σ' αυτή».
Μόνο περίπου 30 πρόσωπα, τα μισά από τα οποία ιερείς, θα παρευρεθούν στη λειτουργία, η οποία θα διαρκέσει μία ώρα και θα αρχίσει στις 18:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) στο παρεκκλήσι που βρίσκεται πίσω από τη χορωδία.
Παρόντες θα είναι, εκτός από τον Οπετί και τον εφημέριο της Νοτρ-Νταμ Πατρίκ Σοβέ, μέλη του επισκοπικού συμβουλίου, εθελοντές, εργαζόμενοι στο εργοτάξιο και εργαζόμενοι στην αρχιεπισκοπή του Παρισιού.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου στον καθεδρικό ναό προκάλεσε ζωηρή συγκίνηση στον κόσμο και εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τη διάσωση και αποκατάσταση αυτού του ιστορικού ναού της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το μνημείο, το οποίο ανήκει στον κατάλογο της UNESCO με την παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, έχασε το βέλος του, τη στέγη του και ένα μέρος του θόλου του.
Χρ. Ταραντίλης (EY Ελλάδος) στο Delphi Economic Forum: Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI»
11:20
Γιάντσης στο CNN Greece: Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης - Το στοίχημα για την ΚτΠ
11:20
Ιαπωνία: Νεοφυής εταιρεία ζητεί να εγκριθεί μια θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
11:17
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12