ΚΟΣΜΟΣ

Banksy: Αυτό είναι το νέο του έργο κατά του Brexit

Banksy: Αυτό είναι το νέο του έργο κατά του Brexit

Ο μυστηριώδης Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy παρουσίασε ένα ακόμη έργο του εκφράζοντας την αποστροφή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα παρέμβαση-δήλωση του Banksy βρίσκεται σε μια πύλη αφίξεων ταξιδιωτών από την ΕΕ στο αεροδρόμιο Χίθροου, φέρει την επωνυμία «Keep Ou» και είναι μέρος της θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας στο Λονδίνο.

Πάνω στην πύλη άφιξης ταξιδιωτών από χώρες τις ΕΕ, στην οποία τα ρολά είναι κατεβασμένα και έχει μπει λουκέτο, είναι γραμμένες οι λέξεις «Keep Out». Στη βάση των κατεβασμένων ρολών, ένας αρουραίος έχει βουτήξει το «T» από τη λέξη «Out» και προσπαθεί μ' αυτό να σπάσει το λουκέτο της πύλης.

https://www.instagram.com/p/BykxZUjHRo7

Το καινούριο έργο έρχεται σε συνέχεια της αφίσας «Vote to Love», στην οποία ο Banksy έγραψε με σπρέι πάνω σε ένα πλακάτ όπου αρχικά είχε γραφτεί «Vote to Leave».

Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ είχε υποβάλει αυτό το έργο στην περυσινή θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας, αλλά συνάντησε κλειστές πόρτες. Ένα μήνα αργότερα, ο συντονιστής της έκθεσης, ο επίσης Βρετανός καλλιτέχνης Γκρέισον Πέρι ήλθε σε επαφή με τον Banksy και το «Vote to Love» έγινε τελικά δεκτό.

voteΕπιμελητής της φετινής θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας (10 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου) είναι ο σύγχρονος Βρετανός ζωγράφος Τζοκ Μακφέιντεν. Εκτός του Banksy, έργα έχουν δώσει μεταξύ άλλων οι Τζέρεμι Ντέλερ, Άνζελμ Κίφερ και Τρέισι Έμιν.

Μετά το πέρας της έκθεσης, τα έργα θα διατεθούν προς πώληση, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν τη Σχολή Τέχνης της Βασιλικής Ακαδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ