Παναγία των Παρισίων: Με κράνη η πρώτη λειτουργία μετά την καταστροφική φωτιά
Ενώπιον ενός ολιγομελούς εκκλησιάσματος, που φορούσε λευκά κράνη ασφαλείας, τελέστηκε στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το γοτθικού ρυθμού μνημείο πριν από δύο μήνες.
Η λειτουργία άρχισε στις 18:00 τοπική ώρα σε ένα παρεκκλήσι, που δεν υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, περίπου 30, οι οποίοι φορούσαν προστατευτικά κράνη. Διήρκησε μία ώρα.
«Με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον καθαγιασμό του καθεδρικού ναού» είπε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, που χοροστάτησε στη λειτουργία.
«Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας κι ευχαριστούμε όλους όσοι συγκινήθηκαν απ’ όσα συνέβησαν σε αυτόν τον ναό» υπογράμμισε, προσθέτοντας, λίγο μετά, ότι είναι «λίγο παράξενο» να τελεί την ιερή ακολουθία φορώντας κράνος.
Χθες, ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ είπε ότι ο Καθεδρικός παραμένει σε επισφαλή κατάσταση, ειδικά ο θόλος.
Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία
12:14
Ένταση στην Κρήτη για το Φαράγγι της Σαμαριάς - «Αν δεν είναι ασφαλές, δεν θα ανοίξει» λένε οι Αρχές
12:00
ΤΖΟΚΕΡ πολλών αστέρων στην αποψινή κλήρωση με έπαθλο 8,6 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία - Κατάθεση δελτίων μέχρι τις 21:30
11:59
Μαρινάκης για πρόωρες κάλπες: «Εκλογές θα γίνουν το 2027» - Η αναφορά στο «μαξιλάρι» των 200 εκατ.
11:55