ΚΟΣΜΟΣ

Τζάροντ Έιτζεν: Αποχωρεί από την κυβέρνηση Τραμπ ο διευθυντής επικοινωνίας του Πενς

Τζάροντ Έιτζεν: Αποχωρεί από την κυβέρνηση Τραμπ ο διευθυντής επικοινωνίας του Πενς
Facebook/Jarrod Agen

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, Τζάροντ Έιτζεν αποχωρεί από την κυβέρνηση Τραμπ, μετά από θητεία 2,5 χρόνων.

Ο Έιτζεν είναι ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του Πενς, ενώ είχε πολλαπλά καθήκοντα στο γραφείο του.

Με μία ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ευχαρίστησε το Έιτζεν για τις υπηρεσίες που προσέφερε, όπως μεταδίδει το CNNi.

«Από τα ταξίδια στο εξωτερικό για διεθνείς και σημαντικές αποστολές, μέχρι τις εβδομαδιαίες επισκέψεις εντός των ΗΠΑ, ο Τζάροντ ήταν ένας ηγέτης κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της ομάδας μου. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για τις υπηρεσίες του, στην σκληρή δουλειά του, την ακεραιότητα και την φιλία του και θα μου λείψει. Η Κάρεν κι εγώ ευχόμαστε στον Τζάροντ, στην Μπετίνα και τα αγόρια τους, κάθε ευλογία», είπε χαρακτηριστικά ο Πενς.

Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τις εξελίξεις δήλωσε ότι ο Είτζεν αναμένεται ότι θα αναλάβει κάποιο ρόλο στην εταιρία παραγωγής αεροσκαφών κι οπλικών συστημάτων Lockheed Martin, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, στο τέλος του μήνα.

Η Αλίζα Φάρα, ιδιαιτέρα του Αμερικανού αντιπροέδρου, αναμένεται ότι θα αναλάβει τα καθήκοντα του Έιτζεν ως διευθύντρια επικοινωνίας.

Ο πρώην προσωπάρχης του Πενς Νικ Άγιερς αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο κι αφού απέρριψε την εντολή του προέδρου Τραμπ για την αντικατάσταση του Τζον Κέλι, που ήταν απρόθυμος να συνεχίσει την θητεία του στον Λευκό Οίκο για μία διετία.

Ο Έιτζεν άσκησε και τα καθήκοντα του προσωρινού προσωπάρχη του Πενς, μέχρι την αντικατάσταση του Άγερς από τον Μαρκ Σορτ, πρώην διευθυντή νομικών θεμάτων στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Έιτζεν.

Ωστόσο, η θέση του, δεν είναι η μόνη που θα πρέπει να καλυφθεί εντός της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ την περασμένη Πέμπτη, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς θα παραιτηθεί από την θέση της, στα τέλη Ιουνίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενθάρρυνε την Σάντερς να διεκδικήσει την θέση του κυβερνήτη στο Αρκάνσας, ενώ σύμφωνα με πηγές, η ίδια εξετάζει ενεργά αυτό το ενδεχόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ