ΚΟΣΜΟΣ

Ανυποχώρητη η Άγκυρα: Το Γιαβούζ βγαίνει σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ανυποχώρητη η Άγκυρα: Το Γιαβούζ βγαίνει σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo

Την ώρα που Ελλάδα και Κύπρος ετοιμάζονται να ζητήσουν υιοθέτηση μέτρων κατά  της Τουρκίας από την Ε.Ε. για τις προκλητικές κινήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα στέλνει σήμερα και δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή, το «Γιαβούζ».

Ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, Φατίχ Ντονμέζ, με χθεσινή του ανάρτησή στο Twitter, επανέλαβε πως «το "Γιαβούζ" θα ξεκινήσει για την Ανατολική Μεσόγειο αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Να υπενθυμίσουμε πως στην περιοχή πραγματοποιεί ήδη γεωτρήσεις ο «Πορθητής», ο οποίος κάνει έρευνες στο τεμάχιο Φινίκε-1 και στόχος είναι το τρυπάνι του να φτάσει σε βάθος 5.000 και πλέον μέτρων. Η γεώτρηση στην περιοχή θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ειδική τελετή για τον «αποχαιρετισμό» του πλοίου, στην οποία θα δώσει το «παρών» ο υπουργός Ενέργειας.

«Το "Γιαβούζ" είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειος πόρους» τόνισε, ακόμη ο Ντονμέζ.

Το γεωτρύπανο, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών ο Τούρκος υπουργός, θα προχωρήσει σε γεώτρηση σε περιοχή που το ψευδοκράτος εξουσιοδότησε την ΤΡΑΟ.

Παράλληλα, σήμερα η Τουρκία θα πραγματοποιήσει ναυτική άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ