ΚΟΣΜΟΣ

Μαντάγια: Έρχεται βοήθεια στον υποσιτισμένο πληθυσμό που υποφέρει

Μαντάγια: Έρχεται βοήθεια στον υποσιτισμένο πληθυσμό που υποφέρει
REUTERS/Omar Sanadiki

Μόνο ζάχαρη και νερό με αλάτι έχουν να δώσουν στα παιδιά της Μαντάγια οι γιατροί που εργάζονται στη μαρτυρική πόλη υπό αντίξοες συνθήκες δεδομένου ότι η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει είδος προς εξαφάνιση από τον περασμένο Οκτώβριο.

Μόνο ζάχαρη και νερό με αλάτι έχουν να δώσουν στα παιδιά της Μαντάγια οι γιατροί που εργάζονται στη μαρτυρική πόλη υπό αντίξοες συνθήκες δεδομένου ότι η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει είδος προς εξαφάνιση από τον περασμένο Οκτώβριο.Η πόλη βρίσκεται υπό την κατοχή των ανταρτών ωστόσο πολιορκείται πολύ στενά από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους από τον Ιούλιο.

Σήμερα όμως ανθρωπιστικό κονβόι με 44 φορτηγά έφθασε έξω από την πόλη και αναμένεται να φθάσει σε αυτή.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι η βοήθεια θα έχει πραγματικό νόημα μόνο εάν δίδεται σε μόνιμη βάση.

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρονται να απεικονίζουν τον θάνατο και την πείνα από την πόλη της Μαντάγια δεν έχει γίνει εφικτό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή ωστόσο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχε λάβει αξιόπιστες αναφορές ανθρώπων που πεθαίνουν της πείνας και πως η συριακή κυβέρνηση θα επέτρεπε κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στην πόλη, όπως και στη Φούα και την Κεφράγια.

Την ίδια ώρα, χρυσές δουλειές κάνουν οι κερδοσκόποι της δυστυχίας καθώς το αλεύρι κοστίζει στην πόλη 79 σεντς το χιλιόγραμμο, αλλά στη Μαντάγια η ίδια τιμή ανέρχεται σε 120 δολάρια ενώ ένα κιλό ρύζι κοστίζει 150 δολάρια.

Στην πρωτεύουσα, ένα λίτρο γάλα κοστίζει 1,06 δολάρια ενώ στη Μαντάγια φθάνει στα 300 δολάρια.

Τεράστιο πρόβλημα εκτιμάται πως είναι και η ναρκοθέτηση των δρόμων εντός της πόλης και η οποία καθιστά την προώθηση φαγητού στα κρυφά πολύ επικίνδυνη.

Όπως μεταδίδει το CNN.com, εργάτης σε υπαίθριο νοσοκομείο στη Μαντάγια ανέφερε ότι καθημερινά παραλαμβάνει 250 περιπτώσεις ασιτίας και πως ήδη έχουν καταλήξει 55 άνθρωποι. Μόνο το τελευταίο 48ωρο φαίνεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός 9χρονου παιδιού.

Διαβάστε ακόμη:

"Πράσινο φως" από Άσαντ για βοήθεια σε πόλη όπου τα παιδιά πεθαίνουν της πείνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ