Ιταλία: Καταδικάστηκαν οι γονείς ανήλικης που αρνήθηκε να κάνει χημειοθεραπεία και πέθανε
Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν, με την κατηγορία της συνέργειας - συγκατάθεσης (εάν όχι της προτροπής) οι γονείς της Ελεονόρας Μποτάρο, η οποία το 2015 σε ηλικία 17 ετών, αρρώστησε από σπάνιας μορφής λευχαιμία και αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.
Η νεαρή κοπέλα είχε τη συγκατάθεση των γονέων της, Λίνο και Ρίτα Μποτάρο, οπαδών της μεθόδου Χάμερ για να ακολουθήσει την εναλλακτική θεραπεία με βιταμίνες και κορτιζόνη.
Μέσα σε λίγους μήνες, η νεαρή -η οποία θα μπορούσε να είχε σωθεί- υπέκυψε.
Σύμφωνα με την βοηθό εισαγγελέα, Βαλέρια Σαντζάρι, που είχε ασκήσει αμέσως δίωξη εναντίον του ζεύγους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεδομένης της προβλεψιμότητας του αποτελέσματος, η κοπέλα ουδέποτε είχε τη δυνατότητα να επιλέξει αυτήν τη μέθοδο θεραπείας της, καθώς ζούσε σε ένα υπερπροστατευμένο και «κατευθυνόμενο» περιβάλλον.
Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό, οι γονείς της είχαν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.
Η μητέρα της μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου δήλωσε ότι:
«Πιστεύω στη δικαιοσύνη του Θεού, δεν έχω κάνει λάθος και εάν έπρεπε θα ξαναέκανα ό,τι έκανα. Μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο υπέφερε η κόρη μου».
ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2027: Live η εξειδίκευση του μέτρου της απαγόρευσης των Social Media για τους ανήλικους κάτω των 15 ετών
13:00
Πώς το Πακιστάν συνέβαλε στη διασφάλιση μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν
13:00
Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο αδελφές μέσα σε διαμέρισμα – Σε προχωρημένη σήψη οι σοροί
12:55
Τι σημαίνει για τις τιμές των καυσίμων η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή
12:54