ΚΟΣΜΟΣ

Η Κολωνία έσπασε την «ομερτά» των σεξουαλικών κακοποιήσεων

Η Κολωνία έσπασε την «ομερτά» των σεξουαλικών κακοποιήσεων
REUTERS/Anders Wiklund/TT News Agency

Σε παραδοχή ότι απέκρυψε από τους πολίτες και τα ΜΜΕ πληροφορίες σχετικά με 15 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων σε φεστιβάλ μουσικής που οδήγησε στη σύλληψη 100 αντρών προχώρησε η αστυνομία της Σουηδίας.

Οι αποκαλύψεις έγιναν μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις επιθέσεις της αστυνομίας της Κολωνίας και της αδράνειας που επέδειξε η αστυνομία της πόλης στο να δημοσιοποιήσει το εύρος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι επιθέσεις στη Σουηδία διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ We Are Sthlm, που έγινε στη Στοκχόλμη τον Αύγουστο του 2014 και 2015 και θεωρείται από τους έφηβους το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Nyheter, που ήταν το πρώτο μέσο που έμαθε για το σκάνδαλο, οι φερόμενοι δράστες ήταν στην πλειονότητά τους ανήλικοι αιτούντες άσυλο, που δεν συνοδεύονταν από ενήλικες.

«Εξοργίζομαι πολύ όταν βλέπω ότι νεαρές γυναίκες δε μπορούν να παραστούν σε ένα φεστιβάλ μουσικής χωρίς να τις ενοχλήσουν, να τις παρενοχλήσουν σεξουαλικά και να τους επιτεθούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν σε δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη.

Το γεγονός ότι η αστυνομία δεν ενημέρωσε τους πολίτες συνιστά, σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα πρόβλημα δημοκρατίας για την χώρα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ