Ιταλία: Σχέσεις με μαφία εξωθούν δημαρχίνα του Γκρίλο σε παραίτηση
Σε παραίτηση ενδέχεται να εξαναγκαστεί δήμαρχος πόλης της Νάπολης από το κίνημα των Πέντε Αστέρων στο οποίο ανήκει αφού έρευνα της αστυνομίας υπέδειξε ότι η τοπική μαφία είχε στηρίξει την εκλογή της.
Η σχέση αυτή αμαυρώνει το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας που έχτισε την επιτυχία του πάνω στην καθαρότητα της εικόνας του.
Η Ρόσα Καπουόζο, δήλαρχος της Κουάρτο, προαστίου της Νάπολης, δεν ερευνάται ποινικά και επιμένει ότι δεν έκανε τίποτα κακό, παραδέχθηκε ωστόσο ότι σκέφτεται το κάλεσμα για παραίτηση από το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο.
Αν και η πολη έχει μόλις 40.000 κατοίκους, η υπόθεση θα μπορούσε να έχει εθνικές επιπτώσεις πριν τις δημαρχιακές εκλογές της άνοιξης σε μεγαλύτερες πόλης όπως η Ρώμη, το Μιλάνο και η Νάπολη.
Με την Καπουόζο να έχει παραμείνει στη θέση της, η αστυνομία τη Δευτέρα πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της και στο γραφείο της στη δημαρχία σχετικά με το ενδεχόμενο εκβιασμού.
SPONSORED
Sani Festival 2026: Ένα καλοκαίρι με θρυλικές φωνές και superstars στον ιστορικό Λόφο της Σάνης
12:55
Πάτρα: Στον Εισαγγελία ο 56χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία Έλληνα ομογενή στην Αυστραλία
12:54
Τραμπ: Ισραήλ και Ιράν να σταματήσουν τώρα τα πυρά
12:46
Παραιτήθηκε ο Ευθύμης Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ
12:45