ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες σε επίθεση εξτρεμιστών στο Σινά

Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες σε επίθεση εξτρεμιστών στο Σινά

Εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε κυβερνητικό κτήριο υπό ανέγερση στη βόρεια περιφέρεια του Σινά το Σάββατο (22/6) και σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενους, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Άλλοι έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, διευκρίνισε η πηγή αυτή. Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα άνοιξαν πυρ εναντίον του κτηρίου, κοντά στο αεροδρόμιο της Αλ Αρίς, κι έβαλαν φωτιά σε δύο οχήματα πριν διαφύγουν στην έρημο.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Οι αρχές της Αιγύπτου είναι αντιμέτωπες με μια εξέγερση τζιχαντιστών στην επαρχία του Βόρειου Σινά μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ. Οι επιθέσεις τους κλιμακώθηκαν το 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Μόρσι, ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας έπειτα από δεκαετίες που όμως δίχαζε την αιγυπτιακή κοινωνία, φυλακίστηκε μετά το πραξικόπημα του στρατού και την ανατροπή του. Πέθανε σε ηλικία 67 ετών τη Δευτέρα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ από καρδιακή ανακοπή, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας που διεξαγόταν μέσα στη φυλακή όπου παρέμενε έγκλειστος στο Κάιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ