ΚΟΣΜΟΣ

Μαχητικά της RAF συνόδευσαν αεροσκάφος στο Λονδίνο προκειμένου να συλληφθεί... ενοχλητική επιβάτης

Μαχητικά της RAF συνόδευσαν αεροσκάφος στο Λονδίνο προκειμένου να συλληφθεί... ενοχλητική επιβάτης
AP Photo/Scott Heppell

Συνοδεία δύο μαχητικών της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) επέστρεψε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου αεροσκάφος, προκειμένου να αποβιβαστεί «εξαιρετικά ενοχλητική επιβάτις» που έθετε την πτήση σε κίνδυνο. 

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Στάνστεντ του Λονδίνου στο Νταλαμάν, στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Περίπου ένα εικοσάλεπτο μετά την απογείωσή του, διαπιστώθηκε πως μία 25χρονη είχε δημιουργήσει αναστάτωση στην καμπίνα επιβατών, θέτοντας την πτήση σε κίνδυνο.

Μετά από σχετική ενημέρωση, δύο μαχητικά της RAF απογειώθηκαν από το Lincolnshire και συνόδευσαν το αεροσκάφος πίσω στο Στάνστεντ.

Αμέσως η 25χρονη απομακρύνθηκε και συνελήφθη ως «ύποπτη τουλάχιστον δύο επιθέσεων».

«Έχουμε γνώση του περιστατικού αναφορικά με μία ακραία ενοχλητική επιβάτη στην πτήση από το Στάνστεντ στο Νταλαμάν», ανάφερε ο εκπρόσωπος της Jet2, προσθέτοντας πως «το αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές ώστε να παράσχουμε κάθε απαραίτητη βοήθεια στην έρευνά τους. Εργαζόμαστε εντατικά ώστε να διασφαλίσουμε πως οι υπόλοιποι επιβάτες θα φτάσουν στον προορισμό τους το συντομότερο δυνατόν».

Στην περιοχή υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα των κατοίκων σε αστυνομία και πυροσβεστική για «εκρήξεις». Ωστόσο, όπως εξηγούν οι αρχές, δεν ήταν παρά ο ήχος των μαχητικών, καθώς οι υπερηχητικοί κρότοι ομοιάζουν με εκρήξεις ή ισχυρές βροντές, γι’αυτό και οι υπερηχητικές πτήσεις απαγορεύονται πάνω από κατοικημένες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ