ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σεισμός ταρακούνησε τη Ρώμη

Ιταλία: Σεισμός ταρακούνησε τη Ρώμη
emsc-csem

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (23/6), στις 22:43, στη Ρώμη, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και έγινε αισθητή από ασυνήθιστα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολόγικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης και 19 χιλιόμετρα νότια της Γκουϊντόνια.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5χλμ..

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ούτε θύματα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Μια γραμμή του μετρό της ιταλικής πρωτεύουσας χρειάστηκε να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της για να γίνουν έλεγχοι, σύμφωνα με τον ATAC, τον οργανισμό συγκοινωνιών της Ρώμης. Η λειτουργία της γραμμής αποκαταστάθηκε αργότερα το βράδυ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή κοντά στην Κολόνα, μικρή πόλη ανατολικά της Ρώμης, όπου επίσης δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, που επικαλέστηκαν την Πολιτική Προστασία και αυτόπτες μάρτυρες. Πολλοί κάτοικοι στην Κολόνα και περιοχές γύρω από αυτή βγήκαν πάντως από τα σπίτια τους όταν έγινε η δόνηση.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, γεγονός το οποίο εξηγεί το γιατί έγινε τόσο αισθητή παρότι ασθενής, εξήγησαν σεισμολόγοι στο πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Η ιταλική πρωτεύουσα δεν βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, αλλά οι σεισμικές δονήσεις στη γειτονική περιοχή Αμπρούτσο, όπου η δραστηριότητα είναι έντονη, γίνονται αρκετά συχνά αισθητοί στη Ρώμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ