ΚΟΣΜΟΣ

Οι απίστευτες κινήσεις των... μαγνητισμένων αλόγων στα χέρια Γάλλου γητευτή

Οι απίστευτες κινήσεις των... μαγνητισμένων αλόγων στα χέρια Γάλλου γητευτή
Video Capture

Τα πιο απίστευτα κόλπα μπορούν να κάνουν τα άλογα που τίθενται υπό τις οδηγίες ενός 47χρονου ειδικού που ζει σε μια κωμόπολη της Γαλλίας.

Ο βετεράνος εκπαιδευτής αλόγων, Ζαν Φρανσουά Πινιό έκανε την εμφάνισή του στο Διεθνές Σόου Αλόγων του Λονδίνου το Δεκέμβριο εντυπωσιάζοντας το κοινό, ωστόσο κάνει αυτή τη δουλειά από τότε που ήταν παιδί.

"Ξεκίνησα πολύ μικρός με το πρώτο μου άλογο, την Γαζέλ", είπε στο CNN. Και συνέχισε: "Ήμουν 11 χρονών και ήταν και ήταν 1,5 έτους. Ο πρώτος μου στόχος δεν ήταν να κάνω σόου αλλά να επικοινωνώ με το άλογό μου και να παίζω μαζί του".

Όπως συμπλήρωσε, είχε μετά την ευκαιρία να κάνει το πρώτο του σόου σε ένα μικρό χωριό και αμέσως του άρεσε. "Ήμουν πολύ ντροπαλός αλλά ένιωσα εκείνη τη μέρα ότι πραγματικά μου αρέσει αυτή η δουλειά".

Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα, ο 47χρονος που πλέον ζει στην Καλβίσιον της νότιας Γαλλίας ακόμα προπονείται επί ώρες με τα ζώα του, αν και δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει πολύ πλέον η καλοπέρασή τους.

"Οι πιο δύσκολες κινήσεις είναι αυτές που πρέπει να κάνουν τα άλογα όταν είναι κουρασμένα, πράγμα σπάνιο, και επίσης όταν τα ζώα είναι ενθουσιασμένα", εξήγησε.

Ο υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και την επικοινωνία του ετήσιου σόου στο Λονδίνο όπου ο Γάλλος εμφανίστηκε τέσσερις φορές έκανε λόγο για κοινό που είναι πραγματικά εντυπωσιασμένο από τις ικανότητας του Πινιόν. "Μπορεί να κάνει τα άλογα να κάνουν πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι πραγματικά δεν μπορούν να τα βάλουν να κάνουν", σημείωσε στο CNN.

Και συμπλήρωσε: "Έχει αυτή την τηλεπαθητική συνομιλία που συνεχίζεται... Είναι σχεδόν σαν μια επικοινωνία με τα άλογα. Ο τρόπος που τους ζητάει να κάνουν πράγματα είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο ένας άλτης σε σόου θα ζητούσε από το άλογό του ή της να κάνει κάτι".

"Δεν είναι μόνο ένα άλογο, μπορεί να ελέγξει αρκετά άλογα την ίδια στιγμή. Η ικανότητα είναι απλά απίστευτη", κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ