ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σύγκρουση δύο μαχητικών Eurofighter στον αέρα

Γερμανία: Σύγκρουση δύο μαχητικών Eurofighter στον αέρα
Screengrab

Στον αέρα συγκρούστηκαν δύο γερμανικά μαχητικά «Eurofighter», όπως επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τα δύο τζετ της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας συγκρούστηκαν πάνω από τη μικρή πόλη του Malchow, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Σβερίν, πρωτεύουσα του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Τα μαχητικά συγκρούστηκαν στον αέρα και στη συνέχεια κατέπεσαν», τόνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Spiegel. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το ένα από τα μαχητικά συνετρίβη σε δασώδη περιοχή, κοντά στο χωριό Jabel, ενώ το δεύτερο κατέληξε δέκα χιλιόμετρα πιο μακριά, νοτίως του χωριού Nossentiner Huette. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα SVZ, κάποια από τα μέρη των διαλυμένων αεροσκαφών κατέπεσαν σε κατοικημένη περιοχή.

Εκπρόσωπος μοίρας σε αεροπορική βάση, κοντά στην πόλη Laage, ανακοίνωσε πως οι πιλότοι έκαναν εγκαίρως χρήση του συστήματος αυτόματης εκτόξευσης. Ήδη, ο ένας, σύμφωνα με το Spiegel, έχει εντοπιστεί ζωντανός ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου συνεχίζονται. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο (dpa), κοντά στο ένα από τα σημεία συντριβής εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν ανήκουν στον πιλότο.

Σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος ενώ ένας από τους μάρτυρες είπε σε τοπικά μέσα πως είδε το φτερό του ενός μαχητικού να αποκολλάται από την άτρακτο.

Όπως ανέφερε μέσω Twitter η γερμανική πολεμική αεροπορία, το ατύχημα προκλήθηκε κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ο πιλότος ενός τρίτου αεροσκάφους, που συμμετείχε στην άσκηση, φέρεται να δήλωσε ότι οι δύο συνάδελφοί του εκτινάχθηκαν εγκαίρως.

Από τα φλεγόμενα συντρίμμια των αεροσκαφών ξέσπασαν πυρκαγιές στην δασική έκταση της περιοχής και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεσή της,

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην Μοίρα 73 «Steinhoff» της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σταθμεύει στην περιοχή του Ροστόκ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στα σημεία της συντριβής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ