ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση γερμανικών μαχητικών στον αέρα: Νεκρός ο ένας πιλότος

Σύγκρουση γερμανικών μαχητικών στον αέρα: Νεκρός ο ένας πιλότος
NDR

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων των μαχητικών Eurofighter που συγκρούστηκαν στον αέρα την Δευτέρα.

Τα δύο Εurofighter της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας συγκρούστηκαν πάνω από τη μικρή πόλη του Malchow, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Σβερίν, πρωτεύουσα του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Τα μαχητικά συγκρούστηκαν στον αέρα και στη συνέχεια κατέπεσαν», τόνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Spiegel. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το ένα από τα μαχητικά συνετρίβη σε δασώδη περιοχή, κοντά στο χωριό Jabel, ενώ το δεύτερο κατέληξε δέκα χιλιόμετρα πιο μακριά, νοτίως του χωριού Nossentiner Huette.

Εκπρόσωπος μοίρας σε αεροπορική βάση, κοντά στην πόλη Laage, ανακοίνωσε πως οι πιλότοι έκαναν εγκαίρως χρήση του συστήματος αυτόματης εκτόξευσης. O ένας εντοπίστηκε, λίγη ώρα μετά, ζωντανός.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, βρέθηκε στην κορυφή ενός δέντρου.

Ωστόσο, η αστυνομία της Νόιμπραντενμπουργκ ανακοίνωσε αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα πως ο δεύτερος πιλότος βρέθηκε νεκρός.

zdf

Χάρτης: ZDF

Όπως ανέφερε μέσω Twitter η γερμανική πολεμική αεροπορία, το ατύχημα προκλήθηκε κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ο πιλότος ενός τρίτου αεροσκάφους, που συμμετείχε στην άσκηση, φέρεται να δήλωσε ότι οι δύο συνάδελφοί του εκτινάχθηκαν εγκαίρως. Σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος ενώ ένας από τους μάρτυρες είπε σε τοπικά μέσα πως είδε το φτερό του ενός μαχητικού να αποκολλάται από την άτρακτο.

Από τα φλεγόμενα συντρίμμια των αεροσκαφών ξέσπασαν πυρκαγιές στην δασική έκταση της περιοχής, όπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεσή της.

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην Μοίρα 73 «Steinhoff» της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σταθμεύει στην περιοχή του Ροστόκ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στα σημεία της συντριβής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ