ΚΟΣΜΟΣ

Η πιο αλλόκοτη άσκηση ασφάλειας σε ζωολογικό κήπο - Έμειναν έκπληκτα μέχρι και τα λιοντάρια

Η πιο αλλόκοτη άσκηση ασφάλειας σε ζωολογικό κήπο - Έμειναν έκπληκτα μέχρι και τα λιοντάρια
AP Photo/Gerald Herbert

Μία άκρως ασυνήθιστη άσκηση ασφάλειας πραγματοποιήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας, με τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας να γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το προσωπικό του πάρκου Tόμπε, στην επαρχία Εχίμε στη δυτική Ιαπωνία, επιστράτευσε προστατευτικά δίχτυα και απομάκρυνε από τον χώρο τους περιπλανώμενους επισκέπτες, εν μέσω προειδοποιήσεων για απόδραση ενός άγριου ζώου.

Η έκλπηξη τόσο στους επισκέπτες όσο και στα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου δεν άργησε να έρθει, όταν εμφανίστηκαν μέλη του προσωπικού ντυμένα με στολές ζώων και άρχισαν να περιφέρονται στον χώρο του πάρκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τους επισκέπτες να γίνονται μάρτυρες σουρεαλιστικών σκηνών. Όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν με άφθονο γέλιο αντί για τρόμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, αυτού του είδους οι ασκήσεις ετοιμότητας είναι κάτι σύνηθες στους ζωολογικούς κήπους της χώρας. Πολλοί ζωολογικοί κήποι επιστρατεύουν κατά καιρούς υπαλλήλους τους, τους ντύνουν λιοντάρια, χιμπατζήδες, τίγρεις, ρινόκερους και άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου και τους δίνουν την ευκαιρία να «λάμψουν» με το ταλέντο τους - τουλάχιστον μέχρι να «πιαστούν» ξανά αιχμάλωτοι.

Η εικόνα ενός μέλος του προσωπικού μεταμφιεσμένου σε λιοντάρι, ενώ άλλα άτομα από το προσωπικο παρίσταναν ότι σκότωσαν το «λιοντάρι», έγινε γρήγορα viral και όχι άδικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ