Κολοράντο: Οικοδόμοι ξέθαψαν δεινόσαυρο 68 εκατομμυρίων ετών
Απολιθώματα ενός δεινόσαυρου ανακάλυψαν οικοδόμοι σε προάστιο του Ντένβερ στο Κολοράντο.
Στο σημείο του εργοταξίου έφτασαν άμεσα παλαιοντολόγοι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ντένβερ, οι οποίοι εντόπισαν σχεδόν άθικτο ένα μεγάλο μέρος του σκελετού του προϊστορικού ζώου.
Πρόκειται για έναν ενήλικο τρικεράτωψ και η ηλικία των απολιθωμάτων υπολογίζεται κοντά στα 68 εκατομμύρια χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες στο CNNi.
«Τέτοια ευρήματα, τα οποία είναι και σχετικά σπάνια, αποτελούν μια μεγάλη υπενθύμιση της δυναμικής που έχει ο πλανήτης μας καθώς και για το πόσα περισσότερα υπάρχουν εκεί έξω για να ανακαλύψουμε» δήλωσε ο παλαιοντολόγος Tyler Lyson.
Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρεθούν κι άλλα απολιθώματα, ενώ οι οικοδόμοι από εδώ και πέρα θα συνεργάζονται στενά μαζί τους.
Scientists say dinosaur fossils found in Colorado are those of a 68 million years old triceratops
By Erin Davis and Brian Ries, CNNi
Ρέθυμνο: Η πρόσβαση από τα Ζωνιανά προς τα Λιβάδια έχει διακοπεί
21:43
Αϊτή: Πάνω από 5.700 νεκροί και τραυματίες από τη βία των συμμοριών από τον Ιανουάριο
21:37
Στρατιωτικές ασκήσεις στα Ουράλια παρακολούθησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν
21:28
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 106.000.000 ευρώ
21:20