Eau de… Αφροδίτη της Μήλου! Το Μουσείο του Λούβρου λανσάρει νέα σειρά αρωμάτων
Η ομορφιά μπορεί σαφώς να αποτυπωθεί στον καμβά ή να σκαλιστεί σε μάρμαρο… Τα αρώματα και οι μυρωδιές, όμως; Το… φιλόδοξο αυτό «στοίχημα» έχουν βάλει οι υπεύθυνοι του μουσείου του Λούβρου, που ανακοίνωσαν ότι λανσάρουν μια νέα σειρά αρωμάτων με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να «αιχμαλωτίσουν» μυρωδιές του παρελθόντος -ή τουλάχιστον να τα αναδημιουργήσουν!
Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του μουσείου απευθύνθηκαν στην εταιρεία αρωμάτων με το μεγαλύτερο κύρος στη χώρα, επικεφαλής της οποίας είναι οι Ramdane Touhami και Victoire de Taillac, προκειμένου να «συλλάβουν» τις μυρωδιές.
«Όλο το εγχείρημα έχει να κάνει με την προσθήκη μιας διάστασης όσφρησης σε μια οπτική εμπειρία. Έχουμε διαλέξει οκτώ κορυφαίους αρωματοποιούς και τους έχουμε δώσει 100% ελευθερία, χωρίς όριο στον διαθέσιμο προϋπολογισμό» δήλωσε ο Touhami στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Αυτό που θέλουμε με τα αρώματα είναι να βοηθήσουμε να "ξυπνήσουν" όλες οι αισθήσεις των επισκεπτών, ενώ βλέπουν όλα τα έργα τέχνης στο μουσείο», ανέφερε από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του Λούβρου.
Προς το παρόν, εξαίρεση από τις εμπνεύσεις για τα αρώματα θα αποτελεί η Μόνα Λίζα, προκειμένου το μυστήριο με τον πίνακα του Λεονάντο ντα Βίντσι να συνεχιστεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το ατέρμονο προσφυγικό δράμα: Πατέρας και κόρη νεκροί στην αναζήτηση του αμερικανικού ονείρου
Σε συναγερμό η Ευρώπη για το κύμα καύσωνα - Προειδοποιήσεις για ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο Μενέντεζ: Έρχεται καταγραφή των τουρκικών παραβιάσεων από τις ΗΠΑ
Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο 72χρονος για την δολοφονία του γιου του με σκεπάρνι
13:30
«New Start»: Ρωσία και ΗΠΑ έτοιμες να διαπραγματευτούν, λέει το Κρεμλίνο
13:22
Μετωπική Κικίλια - Αντιπολίτευσης για Χίο:«Δεν προδικάζω τη δικαστική έρευνα» - «Το λιμενικό πέρασε από πάνω τους»
13:21
Ισπανία - Πορτογαλία: «Προ των πυλών» νέο κύμα κακοκαιρίας μετά την καταιγίδα Λεονάρντο (pics&vid)
13:14