ΚΟΣΜΟΣ

Μόναχο: Ο καύσωνας αναζωπύρωσε τη διαμάχη για την τόπλες ηλιοθεραπεία των γυναικών

Μόναχο: Ο καύσωνας αναζωπύρωσε τη διαμάχη για την τόπλες ηλιοθεραπεία των γυναικών
AP

Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει «κόκκινο» στο Μόναχο και η διαμάχη αναζωπυρώνεται: οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνόστηθες στους δημόσιους χώρους;

Η αντιπαράθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι υπάλληλοι μιας εταιρείας ασφαλείας, που έχει προσλάβει ο δήμος, ζήτησαν από γυναίκες που απολάμβαναν ξαπλωμένες τον ήλιο με το στήθος τους γυμνό, στις όχθες του ποταμού Ίσαρ, να καλυφθούν. Εκείνες αρνήθηκαν να το κάνουν.

Μάλιστα, είχαν τη στήριξη κι άλλων γυναικών που ήταν παρούσες κι οι οποίες στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους σε μια κίνηση «αλληλεγγύης».

Το προσωπικό ασφαλείας κάλεσε την αστυνομία, η οποία, με τη σειρά της, υπενθύμισε, μάταια, ότι απαγορεύεται να γδύνεται κανείς τελείως σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τις επίσημες περιοχές των γυμνιστών.

Στο Μόναχο, επτά ζώνες στην πόλη, πολλές κατά μήκος του ποταμού Ίσαρ, έχουν οριστεί ως περιοχές όπου επιτρέπεται ο γυμνισμός.

Η όλη διαμάχη πήρε πολιτική χροιά στην καθολικού πληθυσμού πρωτεύουσα της Βαυαρίας όπου η θερμοκρασία χτύπησε «κόκκινο». Οι Πράσινοι ζήτησαν να διεξαχθεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να αποσαφηνιστούν οι σχετικοί κανονισμοί.

«Είναι ακατανόητο που οι άνδρες μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία με ακάλυπτο το στήθος τους, όχι όμως οι γυναίκες» κατήγγειλε ο Ντομινίκ Κράουζ, ο επικεφαλής των οικολόγων στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του το κυβερνών CSU, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας, έχει διαφορετική άποψη και κατέθεσε σήμερα εκτάκτως πρόταση με την οποία απαιτείται από τους λουόμενους να φοράνε «μαγιό που καλύπτουν πλήρως τα βασικά σεξουαλικά όργανα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ