ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Γερμανία: Κακοποιούσαν σεξουαλικά παιδιά σε κάμπινγκ για 20 χρόνια και το βιντεοσκοπούσαν

Φρίκη στη Γερμανία: Κακοποιούσαν σεξουαλικά παιδιά σε κάμπινγκ για 20 χρόνια και το βιντεοσκοπούσαν

Οι δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορουμένους στην πολύκροτη δίκη που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανηλίκων σε ένα κάμπινγκ στη Γερμανία –μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες– δήλωσαν ένοχοι στις περισσότερες από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι κακοποίησαν περισσότερα από 40 παιδιά σε διάστημα 20 ετών στο κάμπινγκ αυτό, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Η δίκη άρχισε την Πέμπτη στο Ντέτμολντ.

Ο ένας από τους κατηγορουμένους, ένας άνδρας 56 ετών που ζούσε μόνιμα στον χώρο, κατηγορείται ότι διέπραξε 298 εγκλήματα σε βάρος 23 κοριτσιών, το καλοκαίρι του 1998 και από την αρχή του 2008 μέχρι το τέλος του 2018.

Ένας άλλος, 34 ετών, κακοποίησε οκτώ κορίτσια και εννέα αγόρια και βαρύνεται με 162 κατηγορίες. Και οι δύο, μέσω των συνηγόρων τους, παραδέχτηκαν την ενοχή τους.

Ο δικηγόρος του 34χρονου υποστήριξε ότι ο πελάτης του αντιλήφθηκε όσο ήταν προφυλακισμένος «πόση οδύνη και τρόμο προκάλεσε στα παιδιά» και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ο τρίτος από τους κατηγορουμένους είναι ένας 49χρονος από την Κάτω Σαξονία.

Οι τρεις μάλιστα είχαν βιντεοσκοπήσει ορισμένες από τις φρικιαστικές ενέργειές τους.

Μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι δύο από τους άνδρες προσπάθησαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους. Η δικαστής Άνκε Γκρούντα απέβαλε τους δημοσιογράφους και το κοινό από την αίθουσα πριν αρχίσει την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Όπως εξήγησε, τα 27 θύματα έχουν το δικαίωμα να διατηρηθεί η ανωνυμία τους και να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα τους. Πρόσθεσε, δε, ότι η δίκη αυτή θα είναι μια «μεγάλη πρόκληση» για όλους τους εμπλεκόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ