ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απομακρύνει τους υπουργούς που αντιτίθενται σε Brexit χωρίς συμφωνία

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απομακρύνει τους υπουργούς που αντιτίθενται σε Brexit χωρίς συμφωνία
AP Photo

Διατεθειμένος να απομακρύνει τους υπουργούς εκείνους που αντιτίθενται στο Brexit χωρίς συμφωνία, σε μία μελλοντική κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό, εμφανίστηκε ο βασικός διεκδικητής της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη που έδωσε στην βασική ιστοσελίδα των μελών των Τόρις ConservativeHome.

Στη συνέντευξή του ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα διορίσει στο υπουργικό συμβούλιο αυτούς που είναι πρόθυμοι να δεχτούν την πιθανότητα μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

«Προφανώς θέλω να έχω ένα ευρύ φάσμα ταλέντων στην κυβέρνησή μου, αλλά σαφώς τα άτομα αυτά πρέπει να είναι συμφιλιωμένα με την πολύ - πολύ μικρή πιθανότητα να πρέπει να αποχωρήσουμε με αυτούς τους όρους (της μη συμφωνίας)», σχολίασε όταν του υποδείχθηκε ότι μεταξύ άλλων υπουργών που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση, αλλά αντιτίθενται στη μη συμφωνία, είναι η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκόουκ.

Ακόμη ο Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι η αποτυχία ολοκλήρωσης του Brexit θα έδινε ώθηση στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Σκοτίας - παρά το γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί το πιο φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της Βρετανίας, η οποία σε ποσοστό 62% είχε ψηφίσει την παραμονή στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016 - ενώ αντίθετα η αποχώρηση θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ένωσης. «Το Brexit θα κάνει τη ζωή δύσκολη στο Εθνικό Κόμμα Σκοτίας, πραγματικά. Νομίζω θα τους αφαιρέσει πολλά από τα επιχειρήματά τους και θα ενισχύσει την ένωση» είπε.

Η ιστοσελίδα δημοσιεύει και την πιο πρόσφατη από μία από τις τακτικές δημοσκοπήσεις της μεταξύ των μελών του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ο Μπόρις Τζόνσον ενισχύει το μεγάλο προβάδισμα έναντι του υποψήφιου αντιπάλου του, υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ. Από τα περίπου 1.300 μέλη που ρωτήθηκαν, το 65,5% υποστηρίζει ότι ο Τζόνσον θα πρέπει να είναι αυτός που θα διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος, ενώ το 30,2% υποστηρίζει τον Χαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ