ΚΟΣΜΟΣ

Νεροτσουλήθρα για ρεκόρ στη Μαλαισία: Θα έχει μήκος 1.140 μέτρα

Νεροτσουλήθρα για ρεκόρ στη Μαλαισία: Θα έχει μήκος 1.140 μέτρα
Capture/YouTube/ESCAPE Penang

Έχει μήκος 1.140 μέτρα και υπόσχεται μία αξιομνημόνευτη βόλτα μέσα στη ζούγκλα. Λόγος για την «μακρύτερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο», που χτίζεται στο θεματικό πάρκο ESCAPE στο νησί Πενάνγκ της Μαλαισίας.

Η κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο και, όπως αναφέρει το CNNi, θα ανοίξει για το κοινό στα μέσα Αυγούστου.

Μία διαδρομή τεσσάρων λεπτών στη ζούγκλα

Το ρεκόρ της μακρύτερης νεροτσουλήθρας κατέχει, προς το παρόν, ένα θεματικό πάρκο στο Νιού Τζέρσι, με μήκος 601 μέτρων.

Σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη νεροτσουλήθρα, που είναι φουσκωτή, αυτή του ESCAPE φτιάχνεται από πολυμερές ενισχυμένο με ίνες και θα στηριχθεί σε δύο σιδερένιους στύλους.

«Δεν ήταν σκοπός μας να σπάσουμε το ρεκόρ», σημείωσε ο Sim Choo Kheng, CEO της εταιρείας στην οποία ανήκει το ESCAPE. Ο ίδιος είπε πως αναρωτιόταν πάντα γιατί έκαναν τις νεροτσουλήχθες τόσο μικρές και δήλωσε πως πάντα ήθελε η εμπειρία να κρατά λίγο περισσότερο.

Και φαίνεται πως τα κατάφερε, καθώς η νεροτσουλήθρα του ESCAPE θα δίνει την ευκαιρία τους επισκέπτες να κάνουν μία διαδρομή τεσσάρων λεπτών μέσα στη ζούγκλα.

Νέα πνοή στο νησί

Το Πενάνγκ βρίσκεται στην δυτική ακτή της Μαλαισίας και είναι γνωστό για τον πολιτισμό και την κουζίνα του.

Φιλοξενεί ένα μείγμα κουλτουρών και πολλά μέρη λατρείας, για ινδουιστές, βουδιστές, μουσουλμάνους… Αξιοπρόσεχτη είναι και η αρχιτεκτονική της, που κρατά ακόμη τις επιρροές της από την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας, αλλά έχει ενσωματώσει και στοιχεία από την κινεζική κουλτούρα.

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο, προσφέροντας μία πολυποίκιλη κουζίνα για όλα τα γούστα.

Το ESCAPE είναι περίπου 30 λεπτά από το κέντρο του νησιού και – πλην της νερουτσουλήχθρας – προσφέρει πολλές ακόμη διασκεδαστικές εμπειρίες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ