ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε υπό κατασκευή ξενοδοχείο στο Μαλτεπέ

Φωτιά σε υπό κατασκευή ξενοδοχείο στο Μαλτεπέ
Twitter

Αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι άκουσε μια έκρηξη πριν τυλιχτεί το ξενοδοχείο στις φλόγες, κάτι που ωστόσο επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με την Zaman.

Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του ξενοδοχείου γύρω στις 10 το πρωί στην συνοικία Μαλτεπέ, στην Κωνσταντινούπολη, σχεδόν ταυτόχρονα με την έκρηξη σε στάση του τράμ σε κεντρική πλατεία κοντά στην Αγία Σοφία, από την οποία σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Το ξενοδοχείο είναι υπό κατασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Cihan, και πολλοί εργάτες ήταν στο σημείο την ώρα που ξέσπασε φωτιά. Πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο ξενοδοχείο κι έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Ο δήμαρχος του Μαλτεπέ, Αλί Κιλίτς, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι 20 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί ενώ ένας εργάτης βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου. Ο Κιλίτς λίγο μετά ανακοίνωσε ότι απεγκλωβίστηκαν άλλοι τέσσερις και σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πυροσβεστικής δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι μέσα στο ξενοδοχείο

Κάποιοι από τους εργάτες φέρουν ελαφρά τραύματα και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Μαλτεπέ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ