ΚΟΣΜΟΣ

Θερμοκρασία - ρεκόρ στη Γαλλία: 45,1 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο

Θερμοκρασία - ρεκόρ στη Γαλλία: 45,1 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο
AP Photo/Laurent Cipriani

Το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπεράσθηκε για πρώτη φορά σήμερα στη Γαλλία, όπου θερμοκρασία 45,1 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στη Βιλβιέιγ, στον νομό Γκαρντ, νότια της χώρας, την ώρα που η Ευρώπη πλήττεται από ένα πρόωρο κύμα καύσωνα.

«45,1 βαθμοί Κελσίου στη Βιλβιέιγ στις 15:00, η πρώτη φορά που το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπερνιέται στη Γαλλία», διευκρίνισε ο μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν στο Twitter.

Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας χρονολογούνταν από τις 12 Αυγούστου 2003, όταν είχε καταγραφεί θερμοκρασία 44,1 βαθμών Κελσίου στο Σεν-Κριστόλ-λεζ-Αλέ στο Κονκεράκ, επίσης στον νότο.

Ενόψει της αναμενόμενης αύξησης της θερμοκρασίας στο τέλος της εβδομάδας, η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπαζέν επανέλαβε τις συστάσεις προς όλες τις ευάλωτες ομάδες προκειμένου να «αποφευχθούν θάνατοι και ο συνωστισμός άνευ λόγου στα επείγοντα» των νοσοκομείων.

«Ψήνεται» η Ευρώπη: Ένας 17χρονος από την Ισπανία το τελευταίο θύμα του καύσωνα

«Θα πρέπει να αλλάξουμε την οργάνωσή μας, τον τρόπο που εργαζόμαστε (...) να κτίζουμε διαφορετικά», προειδοποίησε από το Τόκιο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη μια «προσαρμογή της κοινωνίας και των πρακτικών της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ