Πολωνία: Η 13χρονη Ίνγκα φέρνει τη μάχη για την κλιματική αλλαγή στο κοινοβούλιο
Η 13χρονη Ίνγκα ξεκίνησε τις καλοκαιρινές διακοπές της πραγματοποιώντας εκστρατεία μπροστά από το κοινοβούλιο της Πολωνίας σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, πριν από τις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν αργότερα αυτόν τον μήνα.
Την Ίνγκα Ζάσοβσκα ενέπνευσε η Σουηδέζα μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και οι κινητοποιήσεις που οργανώνει κάθε εβδομάδα, ενώ σχεδιάζει να ακολουθήσει τα βήματά της οργανώνοντας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο κάθε Παρασκευή τον μήνα Ιούλιο, όπου θα απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να ενεργήσουν κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, οι πολιτικοί θα πρέπει να ενωθούν και μαζί να αναλάβουν αποφασιστική δράση στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» είπε η Ζάσοβσκα σε δημοσιογράφους, περιστοιχισμένη από υποστηρικτές της που κρατούσαν πλακάτ.
«Δεν θέλω κενά λόγια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θέλω αληθινή δράση από τους πολιτικούς, τώρα, αυτή τη στιγμή! Είναι η έσχατη ώρα για να σταματήσουμε την κλιματική καταστροφή!».
Πέπλο ομίχλης κάλυψε τη Θεσσαλονίκη - Τι ισχύει για τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
10:27
Γεμίζει ο Μόρνος: Ξεπέρασε τα 311 εκατ. κυβικά σε διάστημα λίγων μηνών - Ανάσα για τους Αθηναίους
10:20
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Στόχος η δημιουργία του πρώτου ελληνικού πανεπιστημίου στις ΗΠΑ
10:07
«Κλειδώνει» η κυβερνητική ομάδα στην Άγκυρα: Ποιοι υπουργοί θα συνοδεύσουν τον Μητσοτάκη - Στοχευμένες συμφωνίες στο «μενού» της συνάντησης με Ερντογάν
09:59