ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία της εγκύου - Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος

Λονδίνο: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία της εγκύου - Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος
Facebook/Kellymary Fauvrelle

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε και δεύτερο ύποπτο για το θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι μιας 26χρονης εγκύου οκτώ μηνών στο νότιο Λονδίνο.

Η γυναίκα, σύμφωνα με την αστυνομία, ονομάζεται Κέλι Μέρι Φοβρέλ. Το βρέφος γεννήθηκε με τη βοήθεια διασωστών στον τόπο της επίθεσης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε μια δεύτερη σύλληψη, ενός 29χρονου, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση. Αρχικά συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία ένας 37χρονος, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται επικρίσεις ότι οι μειώσεις χρηματοδότησης της αστυνομίας και οι περικοπές σε κοινωνικές υπηρεσίες έχουν συμβάλει σε μια αυξανόμενη συχνότητα εγκλημάτων με μαχαίρια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην Αγγλία και την Ουαλία σημειώθηκαν 285 θανατηφόρες επιθέσεις με μαχαίρια το 2018, ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία πριν από περισσότερα από 70 χρόνια.

«Αυτό είναι ένα φρικτό περιστατικό στο οποίο μια νεαρή μητέρα έχει χάσει τη ζωή της και το παιδί της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Μικ Νόρμαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ