Ερντογάν: Είπα στον Μακρόν ότι δεν μπορεί να μιλάει για την Κύπρο
Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, στη σύνοδο της G20 στην Οσάκα. Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους είπε στον Μακρόν ότι δεν μπορεί να μιλά για την Κύπρο.
Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Ιαπωνία, ο Ερντογαν ερωτήθηκε αναφορικά με το περιεχόμενο των διμερών του επαφών στη σύνοδο.
Μετά και τις σκληρές δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον του Γάλλου προέδρου, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως η «συνάντηση ήταν πολύ θετική».
«Ο Μακρόν δεν μου είπε "Γιατι τα είπες αυτά, κλπ". Στη διμερή συνάντηση του το είπα του ιδίου προσωπικά. Του είπα "Κοίταξε, στο θέμα της Κύπρου εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ δεν έχει σχέση με την Κύπρο ούτε και από κοντά ούτε από μακριά. Εδώ μιλάω εγώ, η Ελλάδα μιλά, η Βρετανία μιλά, η ΕΕ μιλά, αλλά εσύ όχι εσύ"», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
SPONSORED
Φορτηγό έπεσε από γέφυρα στην Κίνα - Ένας νεκρός, εννέα αγνοούμενοι
15:30
«Γαλάζια Πατρίδα»: Η νέα θεσμική κλιμάκωση της Άγκυρας και η ελληνική στρατηγική απάντηση
15:21
Σορός εντοπίστηκε σε βουνό της Κοζάνης - Πιθανολογείται ότι ανήκει σε ηλικιωμένο αγνοούμενο
15:10
Εξηγήσεις για το πλοίο που δέχθηκε επίθεση ζητά η Νότια Κορέα από το Ιράν
15:01