ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Πέντε τραυματίες από επίθεση των Χούτι στο αεροδρόμιο Άμπχα

Σαουδική Αραβία: Πέντε τραυματίες από επίθεση των Χούτι στο αεροδρόμιο Άμπχα
AP Photo

Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος την οποία εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα στη Σαουδική Αραβία λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, που ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015 επιβεβαίωσε την επίθεση και πρόσθεσε ότι έγινε στις 00:35, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Οι Χούτι, οι οποίοι αναμετρώνται με τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που τις υποστηρίζει στη γειτονική Υεμένη, έχουν κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους εναντίον στόχων στη σαουδαραβική επικράτεια.

Εκπρόσωπος των Χούτι δήλωσε ότι το κίνημα διεξήγαγε «μεγάλη επιχείρηση» εναντίον του αεροδρομίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες.

Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η κίνηση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε.

Ένας Σύρος μετανάστης στη Σαουδική Αραβία σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε προηγούμενη επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του ίδιου αεροδρομίου. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Χούτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ