ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Σε καραντίνα το κτήριο της Facebook μετά τον συναγερμό για αέριο σαρίν

Καλιφόρνια: Σε καραντίνα το κτήριο της Facebook μετά τον συναγερμό για αέριο σαρίν
EPA/JOHN G. MABANGLO/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε καραντίνα έχουν θέσει οι Αρχές των ΗΠΑ το κτήριο της Facebook στην Καλιφόρνια, όπου εντοπίστηκε το ύποπτο δέμα το οποίο ανιχνεύτηκε θετικό στην ουσία του νευροπαραλυτικού παράγοντα σαρίν. Ωστόχο, μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να πρόκειται για λάθος.

Ο συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (τοπική) ώρα και έγινε εκκένωση συνολικά τεσσάρων κτηρίων του αμερικανικού κολοσσού για να μην κινδυνεύσουν ζωές και να διενεργηθούν οι κατάλληλες έρευνες.

Οι υπάλληλοι τριών χώρων επέστρεψαν στα πόστα τους, καθώς δεν διαπιστώθηκε τίποτα ύποπτο στις δομές, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Άντονι Χάρισον.

Το ύποπτο δέμα παραδόθηκε στις 11:00 το πρωί και μετά από έλεγχο ρουτίνας κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι.

Παρότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό ιχνών σαρίν, ο Χάρισον σημείωσε πως οι Αρχές δεν έχουν ακόμη διαπιστώσει για τι ακριβώς πρόκειται.

Όπως αναφέρει το Associated Press, δεν υπάρχουν θύματα, παρά τις αρχικές πληροφορίες για πιθανή έκθεση δύο ατόμων στον νευροπαραλυτικό παράγοντα.

Αξιωματούχος της Πυροσβεστικής τόνισε πως «προς το παρόν δεν έχουμε κανέναν που να παρουσιάζει συμπτώματα (σ.σ. έκθεσης στο σαρίν). Κάνουμε ελέγχους».

Το FBI συμμετέχει στις έρευνες, ενώ οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για λάθος συναγερμό.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ