ΚΟΣΜΟΣ

Μικροσκοπική σαύρα ζούσε δύο ημέρες μέσα στο αυτί άνδρα

Μικροσκοπική σαύρα ζούσε δύο ημέρες μέσα στο αυτί άνδρα
Φωτογραφία αρχείου pixabay

Αξέχαστη θα μείνει στην 25χρονη Varanya Nganthavee η πρώτη της μέρα ως γιατρός στο νοσοκομείο Rajavithi στην Μπανγκόνγκ. Εξάλλου, δεν βρίσκεις κάθε μέρα μια ζωντανή σαύρα μέσα στο αυτί ασθενούς!

Η γιατρός ανήρτησε την ασυνήθιστη εμπειρία της στο Facebook. Όπως περιέγραψε, είχε σχεδόν μόλις τελειώσει την πρώτη της μέρα στη δουλειά, όταν στο νοσοκομείο μπήκε ένας ασθενής παραπονούμενος για πόνο στο αυτί, που τον ταλαιπωρούσε για δύο μέρες.

Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο προκειμένου να ελέγξει το κανάλι του αυτιού, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η Varanya σοκαρίστηκε βλέποντας κάτι να κινείται μέσα σε αυτό.

Τότε, έριξε μέσα στο αυτί του ασθενούς μερικές ωτικές σταγόνες και του ζήτησε να γυρίσει το κεφάλι του στο πλάι, ελπίζοντας ότι, το έντομο είχε μπει μέσα, θα έβγαινε από μόνο του. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα μια νοσοκόμα να χρησιμοποιήσει ένα τσιμπιδάκι για να το πιάσει και να το βγάλει έξω. Μόνο που τελικά δεν ήταν έντομο, αλλά μια μικροσκοπική σαύρα, που είναι πολύ κοινή στην Ταϊλάνδη.

Όπως ήταν φυσικό, η γιατρός εξεπλάγη. «Δεν ήταν κάποιο έντομο, ήταν μια σαύρα. Ήταν ακόμα ζωντανή και κινείτο. Ήταν το τελευταίο μου περιστατικό για την ημέρα. Έχω μπερδευτεί, πώς μία σαύρα χώρεσε μέσα σε μια μικροσκοπική τρύπα αυτιού;», έγραψε η Varanya στην ανάρτησή της στο Facebook, την οποία, ωστόσο, διέγραψε αργότερα.

Capture

Πηγή: screen grab από βίντεο

Αφού αφαίρεσαν τη σαύρα, μια ειδικός έλεγξε διεξοδικά το αυτί του ασθενούς για να βεβαιώσει ότι δεν είχαν μείνει υπολείμματα της σαύρας μέσα σε αυτό, προκειμένου να μην προκληθεί μόλυνση. Ευτυχώς, όλα έδειχναν καλά και ο άντρας είπε ότι αισθανόταν καλά.

Η Varanya, ωστόσο, εξακολουθούσε να αναρωτιέται πως η σαύρα κατάφερε να επιβιώσει σε αυτό το μικροσκοπικό χώρο για δύο ολόκληρες μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ