ΚΟΣΜΟΣ

Την πλάτη τους στον ευρωπαϊκό ύμνο γύρισαν οι «Ευρωβουλευτές» του Brexit

Την πλάτη τους στον ευρωπαϊκό ύμνο γύρισαν οι «Ευρωβουλευτές» του Brexit
AP Photo/Jean-Francois Badias

Οι ευρωβουλευτές του βρετανικού κόμματος του Brexit γύρισαν την πλάτη τους κατά την ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου στην εναρκτήρια πανηγυρική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η κίνησή τους προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Έλλειψη λεπτότητας, τρόπων και αξιοπρέπειας. Τι επαίσχυντη εικόνα για την Βρετανία», «Να υποθέσω ότι θα γυρίσουν την πλάτη και στις αμοιβές τους...», ήταν μερικά από τα πρώτα μηνύματα στο Twitter.

«Ντρέπομαι τόσο γι΄αυτό. Ευρώπη, συγγνώμη, δεν μας αντιπροσωπεύουν»... «Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι αυτό αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα μέρος της χώρας. Ειλικρινά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερα χωρίς εμάς αυτήν την στιγμή», είναι ο σύντομος διάλογος δύο βρετανών χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκλέξει τον πρόεδρό του στις 3 Ιουλίου, ακόμη κι αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διάρκεια της σημερινής τους συνόδου, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει» η απόφαση να διεξαχθεί η ψηφοφορία στις 3 Ιουλίου, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέτεινε για μερικές ώρες, ως σήμερα στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), τη διορία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την επιθυμία η εκλογή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ακολουθήσει την επιλογή του επικεφαλής της Κομισιόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ