ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που «παγώνει» το αίμα: Παιδί πέφτει στο κενό ανάμεσα στο τρένο και την αποβάθρα

Βίντεο που «παγώνει» το αίμα: Παιδί πέφτει στο κενό ανάμεσα στο τρένο και την αποβάθρα
Screen grab

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα στην Αυστραλία σοκαριστικές εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνουν παιδιά να πέφτουν στο κενό ανάμεσα στο τρένο και την αποβάθρα, ως υπενθύμιση προς τους γονείς να επαγρυπνούν κατά τη διάρκεια των φορτωμένων ημερών των σχολικών διακοπών.

Ένα τρένο σταματάει σε σταθμό του Σίδνεϊ και μια γυναίκα σπρώχνει ένα καροτσάκι προς τις ανοιχτές πόρτες του, σύμφωνα με τις εικόνες που είχαν ληφθεί από το κλειστό κύκλωμα καμερών του σταθμού. Καθώς ετοιμάζεται να σηκώσει το καροτσάκι για να μπορέσει να το βάλει μέσα στο τρένο, το παιδί που περπατάει δίπλα της πέφτει στο κενό ανάμεσα στη γυναίκα και το τρένο.

Η γυναίκα σηκώνει στη συνέχεια το χέρι της για να προσελκύσει την προσοχή των υπαλλήλων του σταθμού, ενώ ένας περαστικός τραβάει το παιδί, το οποίο δείχνει να μην έπαθε τίποτα, ξανά επάνω στην αποβάθρα.

«Ένα απλό πράγμα, όπως το να κρατάς το χέρι του παιδιού σου όταν κυκλοφορείς στους σταθμούς και επιβιβάζεσαι σε ένα τρένο μπορεί να προλάβει έναν σοβαρό τραυματισμό του ή τα χειρότερα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο υπουργός Μεταφορών της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντριου Κόνστανς.

Το πρόσωπο της γυναίκας είναι καλυμμένο στις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατή η επικοινωνία μαζί της για να σχολιάσει.

Το βίντεο διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανάρτησή του στο Nine Entertainment Co Holdings Ltd's συγκέντρωσε 1.600 σχόλια και 1.100 shares.

Σε άλλο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, ένα παιδί γλιστράει στο κενό ανάμεσα στο τρένο και την αποβάθρα την ώρα της αποβίβασής του, ενώ σε ένα τρίτο βίντεο ένα νεαρό άτομο κατεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά του σταθμού με αποτέλεσμα να σκοντάψει και να κατρακυλήσει ορισμένα σκαλιά προτού χτυπήσει πάνω σε τμήμα της κουπαστής.

Περισσότερα από τα μισά ατυχήματα στους 178 σταθμούς του σιδηροδρομικού δικτύου του Σίδνεϊ σημειώνονται στους τρεις πιο πολυσύχναστους σταθμούς στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης, δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου Χάουαρντ Κόλινς.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα που θα ήθελα να μοιραστώ με τους γονείς είναι ότι τους παρακαλώ να μην τρέχουν στους σταθμούς και τις αποβάθρες», πρόσθεσε.

Το 2010, ένα αγοράκι 15 μηνών γλίτωσε με μερικές γρατζουνιές και μώλωπες όταν τρένο που προσέγγιζε στον σταθμό χτύπησε το καροτσάκι του, το οποίο είχε τσουλήσει στην άκρη της αποβάθρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ