Μακάβριο εύρημα στη Ράκα: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με εκοντάδες θύματα του Ισλαμικού Κράτους
Ομαδικός τάφος με περίπου 200 πτώματα, μεταξύ των οποίων ανθρώπων που φαίνεται ότι εκτελέστηκαν, βρέθηκε κοντά στην Ράκα, την πρώην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πέντε από τους νεκρούς που βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο ήταν ντυμένοι με πορτοκαλί φόρμες, τις οποίες φορούσαν ορισμένες φορές οι όμηροι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Γιάσερ αλ Χάμις και την μη κυβερνητική οργάνωση.
Τα πτώματα που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, πιστεύεται πως δολοφονήθηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια.
Στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν οι σοροί τριών γυναικών που πιστεύεται πως λιθοβολήθηκαν έως θανάτου. «Τα κρανία τους έφεραν σοβαρά κατάγματα που υποδεικνύουν λιθοβολισμό», πρόσθεσε ο Yasser Al Khamees του Παρατηρητηρίου.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (03 Μαρτίου)
06:30
Ποια η διάρκεια των δημοπρασιών για τις οργανωμένες παραλίες και τους αιγιαλούς
06:00
e-ΕΦΚΑ: Σε ισχύ το νέο πληροφοριακό υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
05:00
Ο χάρτης πληρωμών έως τις 6 Μαρτίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
04:00