ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Το ISIS ανέλαβε την επίθεση αυτοκτονίας του 23χρονου

Τυνησία: Το ISIS ανέλαβε την επίθεση αυτοκτονίας του 23χρονου
AP Photo/Riadh Dridi

Ένας πολίτης υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε δύο τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα στις 27 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το θύμα είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά του κοντά σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στο κέντρο της Τύνιδας.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε την ίδια ημέρα.

Από τους επτά υπόλοιπους τραυματίες, έξι «πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και ένας αστυνομικός παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σοφιέν Ζάαγκ.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση συνεχίζονται, είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, που είχε στόχο ένα σημαντικό κτιριακό συγκρότημα των δυνάμεων ασφαλείας στον περιφερειακό της Τρίπολης και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στην κύρια λεωφόρο της πρωτεύουσας, ανέλαβε το ISIS.

Ένας 23χρονος Τυνήσιος ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της διπλής επίθεσης, ο Αϊμάν Σμίρι, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη κατά την καταδίωξή του από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης. Εκτός από τον βομβιστή αυτοκτονίας, η επίθεση δεν είχε άλλα θύματα.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Γιούσεφ Σάχεντ δήλωσε πως «όλα τα στοιχεία» της οργάνωσης στην οποία ανήκαν οι δύο καμικάζι της περασμένης Πέμπτης «συνελήφθησαν». Η ομάδα αυτή «σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Τυνησίας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ