ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τίγρεις κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους

Ιταλία: Τίγρεις κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους
Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Ο 61 ετών θηριοδαμαστής, Έτορε Βέμπερ, δούλευε την Πέμπτη τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νούμερο που επρόκειτο να παρουσιάσει μία ώρα αργότερα στο τσίρκο Μαρίνα Μόντι, όταν ξαφνικά του επιτέθηκαν οι τέσσερις τίγρεις, τις οποίες εκπαίδευε εκείνη τη στιγμή.

Πρώτα επιτέθηκε η μία και έπειτα ακολούθησαν και οι άλλες και κυριολεκτικά τον κατασπάραξαν. Τα τραύματά του ήταν τέτοια που λίγο αργότερα πέθανε.

Το επεισόδιο συνέβη στο Τριτζάνο, σε μικρή απόσταση από το Μπάρι, όπου το τσίρκο έδινε παραστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως οι καραμπινιέροι, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες, μία ώρα πριν την έναρξη του θεάματος ο θηριοδαμαστής θέλησε να εκπαιδεύσει τα ζώα του και να τελειοποιήσει το νούμερό του, λίγο πριν την έξοδό του στη σκηνή. Μία διαδικασία που συνήθιζε ο έμπειρος και επιτήδειος θηριοδαμαστής.

Ξαφνικά, όμως, η μία τίγρης εξαγριώθηκε και κινήθηκε εναντίον του, με τον θηριοδαμαστή να προσπαθεί να διαφύγει, χωρίς επιτυχία. Ο Βέμπερ δεν κατόρθωσε να βγει από το κλουβί, με αποτέλεσμα οι τίγρεις να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Τα λεπτά που επακολούθησαν ήταν ατέλειωτα, με το προσωπικό του τσίρκου να προσπαθεί να σώσει το θύμα, χρησιμοποιώντας έως και τους πυροσβεστήρες. Την ίδια στιγμή κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, όταν, όμως, έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ