ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναζήτηση διαδόχου ο Πούτιν: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει

Σε αναζήτηση διαδόχου ο Πούτιν: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει

Τον άνθρωπο που «θα συνεχίσει το έργο του» έχει αρχίσει να αναζητά ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) Βαλέρι Φιόντοτροφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

«Νομίζω ότι ήδη από τώρα αναζητεί μεταξύ των πολιτικών της νέας γενιάς τον άνθρωπό που θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο του. Μπορεί να είναι ένας άνθρωπός ηλικίας 40-50 ετών, σύγχρονος, δυναμικός, με εμπειρία κρατικής διαχείρισης. Το κύριο, όμως, είναι να είναι άνθρωπος με ισχυρό χαρακτήρα και οπωσδήποτε πατριώτης, ο οποίος ποτέ δεν θα θυσιάσει την αυτοτέλεια της Ρωσίας, την κυριαρχία της και το στάτους της μεγάλης δύναμης με αντάλλαγμα κάποια ‘μπισκοτάκια’ από την πέραν του ωκεανού όχθη», δηλώνει ο Φιόντοροφ στη συνέντευξη του.

Ο Φιόντοροφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα για να το «φέρει στα μέτρα του» και επισήμανε ότι το 2003 ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πει ότι προτίθεται πριν λήξει η θητεία του να ετοιμάσει τον διάδοχο του και να τον παρουσιάσει στη χώρα.

Ο διευθυντής του κέντρου VICIOM εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάδοχος του Ρώσου προέδρου «θα είναι σε θέση όχι μόνο να αναλάβει την διαχείριση της χώρας και να εκπροσωπεί επάξια την Ρωσία, αλλά και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της στην ‘συγχορδία’ των μεγάλων δυνάμεων».

Κατά την άποψη του Φιόντοροφ ο νέος πρόεδρος θα είναι αρκετά υπεύθυνος για να προστατεύσει τον ρωσικό λαό «από τους κινδύνους ενός νέου μεγάλου πολέμου, στον οποίο μπορεί να καταλήξει η σημερινή παγκόσμια αστάθεια».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ