Τυνησία: Ανέσυραν 12 πτώματα μετά το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
«Δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν το πρωί στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τυνησίας, δύο από τα οποία ήταν γυναικών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόνγκι Σλιμ, πρόεδρος της CRT στη Μεντενίν (νότια Τυνησία), διευκρινίζοντας πως οι ναυαγοί ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών.
Το πτώμα μιας πνιγμένης γυναίκας ξεβράσθηκε από τη θάλασσα στην παραλία της Ζαρζίς, μιας παραλιακής πόλης της νότιας Τυνησίας, είχε δηλώσει χθες, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς Χούσεμ Εντίν Τζεμπάμπλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, έρευνες συνεχίζονται στα ανοικτά της Ζαρζίς για να βρεθούν και άλλα πτώματα.
Ένα πλεούμενο με επιβάτες περισσότερους από 80 μετανάστες ναυάγησε ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία, γνωστοποίησε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, επικαλούμενος την αφήγηση του ενός από τρεις επιζήσαντες.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της τυνησιακής ακτοφυλακής, οι ναυαγοί είχαν αποπλεύσει τη Δευτέρα από τη λιβυκή πόλη Ζουάρα, 120 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, μ' ένα φουσκωτό σκάφος.
Γαλλία: Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί που κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή
17:10
Φωτιά στη Φθιώτιδα: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση οικισμών - Επιχειρούν 25 εναέρια
17:00
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες
16:59
Πέλλα: Απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την γέφυρα του Λουδία για λόγους ασφαλείας
16:51