ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Νέο λουτρό αίματος από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο

Αφγανιστάν: Νέο λουτρό αίματος από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο

Τουλάχιστον 8 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και έξι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση των ταλιμπάν σε κυβερνητικό συγκρότημα των μονάδων ασφαλείας στο κεντρικό Αφγανιστάν, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 140, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ισλαμιστές μαχητές ταλιμπάν πυροδότησαν βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο, στην πόλη Γκάζνι, κοντά στο συγκρότημα της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (NDS) κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Δεκάδες αξιωματικοί της NDS σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στο Γκάζνι δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν 13 ενήλικες, μεταξύ των οποίων και 8 μέλη των δυνάμεων της NDS, καθώς ένα παιδί. Μεταξύ, δε, των 140 τραυματιών είναι τουλάχιστον 27 παιδιά.

«Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς αυτή δεν είναι η τελική αναφορά για τους τραυματίες της ισχυρής έκρηξης», δήλωσε ο Ζαχέρ Σαχ Νεκμάλ, αξιωματούχος για θέματα υγείας στην επαρχία Γκάζνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ