«Εξαιρετικά ανήσυχη» η Ε.Ε. για τις κινήσεις του Ιράν
«Εξαιρετικά ανήσυχη» αναφορικά με την απόφαση της Τεχεράνης να αυξήσει το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου πάνω από το 3,67%, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κίνησή αυτή του Ιράν ήταν ακόμη μία παραβίαση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του 2015.
«Ανησυχούμε υπερβολικά για την ανακοίνωση του Ιράν», δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Είχαμε ζητήσει από το Ιράν να μη λάβει επιπλέον μέτρα που υπονομεύουν την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίτζαντσιτς.
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους άλλους συμμετέχοντες στην JCPoA (την πυρηνική συμφωνία), περιλαμβανομένης μιας Κοινής Επιτροπής», πρόσθεσε η ίδια αναφερόμενη στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο (JCPOA), την συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συν την Γερμανία και την ΕΕ.
Άντι Μπέρναμ: «Σχεδόν βέβαιη» η εμπλοκή του Ιράν στο περιστατικό στη βάση RAF Fairford
18:28
Επιστήμονες κατέγραψαν ψάρι βαθέων υδάτων να έχει καταπιεί θήραμα μεγαλύτερο από το ίδιο
18:21
ΥΠΕΞ: Ενισχύεται η εξωστρέφεια της οικονομίας με άνοδο εξαγωγών και μείωση εμπορικού ελλείμματος
18:13
Θεσσαλονίκη: Κλειστό έως την Παρασκευή το Γυμνάσιο Βασιλικών μετά την πτώση σοφά σε μαθητή
18:07